Uzun zamandır hükümetin gündeminde taşerona kadro ve asgari ücretin ne kadar olacağı soruları bulunuyor. Bilindiği üzere taşerona kadro, devlet güvencesi konusunun 2018 yılına sarkacağı tahmin ediliyordu ancak Başbakan Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan açıklama ile taşerona kadro çalışmalarının devam ettiği ve bu sene sonuna kadar çözülmesi için adımların atıldığı duyuruları yapılmıştı.

Hükümet cephesinden taşerona kadro hakkında aralıklarla açıklama yapılırken yeni bir açıklama daha Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapıldı. Buna göre Bakan Jülide Sarıeroğlu taşerona kadro devlet güvencesi ve asgari ücret hakkında duyuru yaptı.

TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu tarafından yapılan taşerona kadro açıklamasın da emekçilerin içine sinecek, onları rahat ettirecek bir çalışmanın yapıldığı ve ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ya da Başbakan Binali Yıldırım'ın konu hakkında duyuru yapacağı belirtildi. Bu açıklama ile taşerona kadro devlet güvencesi hakkında sona gelindiği tahmin ediliyor.

ASGARİ ÜCRET DUYURUSU

Yine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu asgari ücret hakkında da önemli bir açıklama yaptı ve tüm kesimleri mutlu edebilmek için ortak bir rakamda buluşmak için çalışmaların devam ettiği söylendi. Asgari ücret hakkında yakın zamanda yeni duyuruların yapılacağı ön görülmektedir.

TÜM HABERLERİ BURADAN TAKİP EDEBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim