Geçtiğimiz bayramda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan bayram ikramiyesi projesi kapsamında, vatandaşlara bayram ikramiyeleri ödenmişti. Bu bayram ikramiyeleri birçok vatandaş tarafından ilgiyle ve beğeniyle karşılanmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan' ın bu projesine yönelik teşekkür paylaşımları hem sosyal medya platformlarında hem de bazı internet sitelerinde yer almıştı. Bayram ikramiyelerini alan vatandaşlar, bayram için ihtiyaç olabilecek harcamalarını bu ikramiyelerle yaptıklarını, ikramiyenin çok yararlı olduğunu aktarmışlardı. Bayram ikramiyeleriyle alakalı süreç devam ederken, önemli bir düzenleme ve müjde de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kamuoyuna aktarıldı. Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından kamuoyuna aktarılan müjdeli haberin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Evde bakım yardımı alanları ilgilendiriyor

Ramazan ve Kurban Bayramlarında vatandaşlara verilen ikramiyelerin, evde bakım yardımı alan vatandaşların gelir düzeylerine etki etmesi nedeniyle, problem yaşanıyordu. Bu düzenlemeyle beraber vatandaşların aldıkları bayram ikramiyeleri, gelir dağılımına etki etmeyecek ve böylelikle vatandaşların aldıkları evde bakım yardımları üzerinde problem kalmayacak. Gelir dağılımı nedeniyle yaşanan bu durumun önüne geçmek amacıyla, bayram ikramiyelerinin bu tutarlara dahil edilmemesi kararı alındı. Düzenleme sonrasında vatandaşların evde bakım yardımları ödenmeye ve uygulanmaya devam edecek.

Tüm ekonomi haberleri, asgari ücret, gelir dağılımı ve yardım haberlerine yönelik gelişmelerden ilk siz haberdar olmak için isinolsa.com mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Uygulamalarımız, uygulama mağazalarında kullanıma sunulmuş ve şuan itibariyle yüzbinlerce kişi tarafından aktif olarak kullanılır durumdadır.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim