Geçtiğimiz günlerde resmi gazetede ilan edilen Tediye İkramiye ödeme takviminin açıklanmasının ardından gözler Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından ikramiye ödemeleri ile ilgili yapılacak açıklamalara çevrilmişti. Yapılan son dakika açıklamasının detayları şu şekilde oldu.

2020 yılında kamu kurumu sürekli işçi kadrosunda 4-D işçiler için 4 taksit olarak ikramiye ödemeleri yapılacak. İlk taksit için 31 Ocak tarihinde 13 günlük ödeme gerçekleştirilecek. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada "Birinci ilave tediyenin 13 günlük ilk taksiti, 31 Ocak 2020 tarihinde yani bugün ödenecek. İkinci taksit ise 22 Mayıs 2020 tarihinde hesaplara yatırılacak.” dedi. İlk taksit dönemlerinin ardından 26 günlük ikinci dönem ödemeleri için 23 Aralık 2020 tarihine kadar tamamı ödenmiş olacak. İlk dönem ikinci taksidi ise 22 Mayıs tarihinde ödenecek.

NE KADAR İKRAMİYE ÖDEMESİ YAPILACAK?

Kamu işçilerinin aldıkları maaşların brüt tutarları doğrultusunda ödemeler hesaplanıyor En düşük asgari cüret düzeyinde çalışan işçiler için hesaplamalara göre en az 913 Tl tediye ödemesi yapılacak. Brüt ücret maaşı 4500 TL olan çalışanların ise 1394 Tl ilave ödeme alması bekleniyor.

Diğer yandan Belediyelerde çalışan hizmet sözleşmeli ile şirketlere bağlı işçiler için 4D işçilerine sağlanan sosyal ve mali haklardan yararlanamadıklarını belirtmektedirler. Belediye işçileri bir an önce kadroya geçmek ve ikramiye ödemeleri gibi haklarından yararalanmak istemektedirler.

İŞİN OLSA