Müjde geldi; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk yeni bir açıklama yaptı ve kendi işinin patronu olmak isteyenlere özel engelli ve eski hükümlülerin başvuru yapabildiği 50 bin Tl devlet desteği başvuruları başladığını ifade etti.

İlk kez 2014 yılında başlanan eski hükümlü, engelli devlet desteği için 2019 yılında başvuru yapacak olanlar için kabul edilen projelere destek sağlanmaya devam edilecek. Daha önceki destek kampanyalarında 1.550 engelli vatandaş yararlandı. Eski hükümlü olanlarda ise 888 kişi devlet desteğinden yararlanarak kendi işlerini kurdular. Bugüne kadar 22 milyon 864. devlet desteği verildi. Her yıl devam eden başvurularda 2019 yılı 2. dönem devlet desteği başvuruları da başladı.

SON BAŞVURU TARİHİ;

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un yaptığı açıklamalara göre devlet desteği 2019 yılı 2. dönem başvurularının alınmaya başladığı ifade edildi. Başvuruların nasıl yapılacağı da belli oldu. Son başvuru tarihi ise 28 Haziran tarihinde bitecek.

50 BİN TL DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Başvurular İŞKUR resmi internet sitesi üzerinden duyurular bölümünden başvuru ve rehber broşürüne göre yapılacak. Adaylar başvurularını tamamlayabilmeleri için bulundukları İŞKUR şube müdürlüklerine elden ya da posta yolu ile başvurularını yapmaları gerekli olacak. Başvuru yapan adayların projeleri değerlendirilmeye alınacak ve kabul edilenlere 50 bin Tl devlet desteği verilecek. Ayrıca Bakan Selçuk’un yaptığı açıklamalara göre devlet desteği harcamalarının işverenlerden eski hükümlü ile engelli çalıştırmadığı için kesilen idari para cezaları projelere destek olarak dönüştürüldüğü ifade edildi.

DESTEKLENECEK OLAN PROJELER NELER?

ENGELLİLER İÇİN;
1. Kendi işini kurmalarına yönelik projeler,
2. İş bulmasını sağlayacak destek teknolojilerine yönelik projeler, 
3. İşe yerleştirilmesi, işe ve işyerine uyumunun sağlanmasına yönelik projeler, 
4. İstihdam edilebilirliklerini artırıcı mesleki eğitimine yönelik projeler.

ESKİ HÜKÜMLÜLER;
1. Kendi işini kurmalarına yönelik projeler, 

Korumalı işyeri desteğine yönelik projeler.

Başvuru şartları ve diğer koşullar için tıklayın

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim