Türkiye’de Tarım Öğreniminin 173. Yıl Dönümü etkinliğini düzenleyen Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı’nda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli konuşma yaptı. Tarım Bayramı’nı kutlayan Bakan Pakdemirli, 10 Ocak 1846 tarihinde tarımın İstanbul Yeşilköy’deki Ayamama Çitliği’nde başladığını vurguladı. Buzağı desteklemesi ödemE takviminin belirginleştiğini ilk grup ödemelerin yarın saat 18.00 itibariyle yapılacağını söyledi. İkinci grup ödemlerin ise 18 Ocak Cuma saat 18.00 itibariyle gerçekleşeceğini konuşmasına ekledi. Ne kadar destek ödemesinin yapılacağı sorularına da yanıt getiren Bakan Pakdemirli, “"Toplamda 438 bin 284 yetiştiricimize 522 milyon lira buzağı desteklemesi ödemesi yapmış olacağız" diyerek sözlerini tamamladı.

KÖYLÜNÜN FİKİRLERİ İLE YOLA DEVAM EDİYORUZ

Çiftçi ve köylünün fikir ve düşünceleri ile yola devam edildiğini belirten Pakdemirli, danışmanlarının değil onların yol göstericiliğinde politikalarımızı hep birlikte belirliyoruz dedi. Sözlerine aynı zamanda “6 aylık Bakanlığım sürecinde 40'ın üzerinde ile gittim. “Danışmanlara gitmeyeceğim; en iyi danışman çiftçimiz, köylümüz' dedim ve bu noktaya gelmeye başladık” diyerek eklemede bulundu.

KENEVİR ÜRETİMİ ARTTIRMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Ocak ayında çiftçilere yaklaşık 2 milyar 35 milyon liralık destek verileceğini açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kenevir üretiminin arttırılacağını vurguladı. Şuan da 19 ilde kenevir üretimine izin verildiğini söyleyerek sözlerine ticari faaliyetin arz ve talebine göre lokasyonları da büyüteceklerini ekledi. Ayrıca bakanlığa bağlı Samsun Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü,19 Mayıs Üniversitesi ve TÜBİTAK iş birliğiyle bir araştırma projesi yürütüldüğünden bahseden Pakdemirli "önümüzdeki dönemde,ekolojik olarak kenevir üretiminin yapılacağı yeni yerlere izin vereceğiz" dedi.
 

Editör: TE Bilisim