Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, öğrenci gençlere müjdeyi verdi. Başlatılan Toplum Yararına Program kapsamında gençler haftada 3 gün çalışarak 2450 TL maaş alma imkanına sahip olacaklar. Ne zaman başlatılacağı belli olmayan programa yönelik tarihi de açıklayan Bakan Selçuk, müjdeli haberi verdi.

HAFTADA 3 GÜN ÇALIŞILACAK

Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada " Gençlerimiz için mayıs ayından itibaren Bakanlığımız bir sosyal çalışma programı başlatıyor. Gençlerimiz hem yazları çalışma hem de cep harçlığı kazanma imkanına kavuşacaklar. Mayıs ayından itibaren İŞKUR'a başvurarak sosyal çalışma programımıza katılmanızı da diliyoruz. Gençlerimiz inşallah ülkemizin daha üst kademelerine yükselecek. " ifadeleri kullanıldı.

Peki bu program nedir, başvurular nasıl yapılacak, sistem nasıl işleyecek? İşte merak edilen soruların cevapları..

Bu program hali hazırda yürütülmekte olan TYP işçi alımları gibi gerçekleştirilecek. Gençler kültür, eğitim ve bilim odaklı görevlerde çalıştırılacaklar. Bu görevlerin en iyi örneği kütüphanelerde çalıştırılmak olarak aktarılabilmektedir. Yürütülecek bu alımlarla alakalı olarak süreçlerin İŞKUR üzerinden yürütüleceği bilinirken; TYP kapsamında yapılacak alımlarla haftada 3 gün çalışıp 2450 TL alacakları da ifade edilmiştir. 3 aylık bir periyot halinde gerçekleştirilecek bu projeye başvurular Mayıs ayı itibariyle alınacak. Yakın zaman içerisinde TYP kapsamındaki bu alımlarla alakalı yeni bir duyurunun yapılması ve başvuruların alınmasıyla alakalı bilgilendirmelerin gerçekleştirilmesi beklenmektedir. Alımlarla alakalı süreçlere ve yaşanacak gelişmelere yönelik tüm bildirimlerden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS>TIKLAYIN

ANDROİD> TIKLAYIN