Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından bir tanesi olarak bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı özellikle bu sene içerisinde farklı alanlarda büyük çalışmalar yaparak çiftçilere umut olmaya devam ediyor. Buna göre Türkiye'de tarım ile hayvancılık sektörünün gelişmesi için çalışmalar sürdürülürken yeni bir proje daha duyuruldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından yapılan açıklama da çiftçilere faiz olmadan koyun ve düve desteğinin verileceği belirtildi. Buna göre çiftçiler 100 bin TL'ye kadar faizsiz kredi çekebilecek. Ancak çekmiş oldukları bu krediyi koyun ya da düve alımında kullanabilecektir. Tabi tüm paraya sadece hayvan alımının yapılması gerekmiyor yine çiftçi yem alımı içinde çektiği krediyi kullanabilecektir.

İLK 2 YIL ÖDEME OLMAYACAK

Çiftçilere verilecek olan 100 bin TL'ye kadar olan faizsiz kredinin ilk ödemesi iki sene sonra başlayacak. Yani çiftçi iki sene boyunca kendisini toplarlayabilecek ve kredinin ödemesini yapmayacak. Aradan iki senenin geçmesi ile birlikte çiftçi çekmiş olduğu kredi tutarını 5 sene içerisinde bitirmesi gerekecek. Örneğin 100 bin TL çekildiyse çiftçi 2 sene boyunca ödeme yapmayacak ve kalan 5 sene içerisinde her sene 20 bin lira ödeme yapacaktır.

Buna göre Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba tarafından yapılan açıklama da 7 sene içerisinde Türkiye'de 1,5 milyon damızlık sığır sayısına ulaşılmanın hedeflendiği belirtildi. Faizsiz krediye çiftçi yoğun istek gösterirse hedefler katlanarak artabilir.

Editör: TE Bilisim