Üniversiteleri kazanan adaylar Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ya da kredileri almaktadır. Burslar karşılıksız olduğu için sorun yaşanmıyor ancak kredilerin geri ödeme süresi bulunduğundan dolayı ve mezun olup iş bulamayanların maddi gücü olmadığından dolayı adayları ana paraya faizin eklenmesi ile giderek mağdur olmaya devam ediyor. Bu konu hakkında çalışmaların yapılacağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirtilmişti ve Bakan Berat Albayrak Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK borçlarında düzenleme yapılacağına yönelik açıklama da bulundu. Peki borçlar silinecek mi?

2020'DE BORÇLAR SİLİNECEK Mİ?

Bakan Berat Albayrak tarafından yapılan açıklama da Kredi ve Yurtlar Kurumu borçlarının 6 ile 7 milyar aralığında olduğu bu tutarın düzenlenmesi için masaya oturulduğunu ve görüşmelerin devam ettiğini duyurdu. Buna göre kredi borçları komple silinecek mi, taksitlendirilecek mi yoksa başka bir yol mu izlenecek bilinmiyor ancak adaylar borçların silinmesini talep ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bundan sonraki öğrencilere sadece bursun verilmesi, kredilerin komple kaldırılabileceğine yönelik açıklama da bulunmuş ancak bu kararın çıkması için öncelikle görüşme yapılması gerektiğini ifade etmişti. KYK kredi borçları için yeni yapılacak olan açıklamaları sizin için takip edeceğiz.