Türkiye ekonomisi corona virüsünden etkilenirken hükümet yeni ekonomik paketlerini açıklamaya devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı tarafından bugün bir müjdeli haber daha verildi. Bakan tarafından atılan tweet'te 7 milyar liralık asgari ücret desteğinin verileceği müjdelendi.

Bakan Açıkladı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt selçuk "TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen düzenlemeyle, 7 milyar liraya yakın asgari ücret desteği vereceğiz. İşçilerimize, işverenlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." açıklaması yapıldı.

Ücret Kimlere Verilecek?

Ülkemizde bilindiği üzere asgari ücret için hükümet destek vereceğini duyurmuş ve işçilerin yüzde 60'a kadar maaşını ödeyeceğini duyurmuştu. Buna göre iş verenler tarafından yapılan başvurular incelenmeye başlarken asgari ücret düzeyinde maaş alanlara 1700 TL ücret verilecektir. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan duyuruda 7 milyar liralık asgari ücret desteğinin verileceği belirtildi. Buna göre asgari ücretin desteği hususunda net bir bilgi ya da detay verilmedi ancak corona virüsü sebebi ile kapanan iş yerlerinin sayısı her geçen gün artmaya devam ettiğinden dolayı hükümetin ekonomik bütçe paketini düzenleyerek 7 milyar liralık bir bütçeyi asgari ücret ile çalışan kişilere işten virüs sebebi ile çıkarılma durumuna karşı vereceği ön görülmektedir.