Türkiye korona virüs ile mücadele ederken ekonomik anlamda zorluk yaşayan halkın kalkınabilmesi için alınan karar doğrultusunda halka nakdi yardımlar yapılmaya başlandı. PTT aracılığı ile şahsen ya da banka hesaplarına yatırılan ücretler halka dağıtılmaya devam ederken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Ekim ayına yönelik bir müjde verildi ve 5. nakdi ödemelerinin de yapılacağı belirtildi.

1.000 TL Veriliyor!

Vatandaşlara şahsen ya da banka hesaplarına yapılan ödemelerde 1.000 TL gibi sosyal yardım ödemeleri yapılırken başvurularda banka hesaplarını belirten ailelere 1.000 TL havale ya da EFT ile geçirilirken banka hesabı belirtmeyen kişilere şahsen ödemeler yapılmakta olup bu kişilerin ödemelerini alabilmek için PTT şubelerine müracaat etmeleri gerekmektedir. İlk iki nakdi yardım elden PTT görevlileri ve bekçiler aracılığı ile dağıtıldı ancak sonradan şubeye dönüşler gerçekleştirildi.

Nasıl Başvuru Yapılır

PTT tarafından ailelere 5. nakdi yardımların yapılacağı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk aracılığı ile duyurulmuş olup başvurularını yapmak isteyenlerin e-devlet kanalına giriş yapması ve pandemi sosyal destek yazarak karşılarına çıkan tüm formu hem kendisi hem de hanede yaşayanların bilgilerine göre doldurması gerekmektedir. İlgili bilgiler İl kuruluna gönderilmekte ve oradan onaylanması durumunda aileye ödeme yapılmaktadır.

Editör: TE Bilisim