Ülkemizde bilindiği üzere enflasyon oranlarına göre elektrik faturalarına zam yapılabilmektedir. Öyle ki yapılan son zamlar ile birlikte pek çok kişi elektrik faturalarının yüksek geldiğini ve düşürülmesi gerektiğine yönelik açıklamalar yapmaktadır. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından önemli bir duyuru yapıldı ve gelen mevcut faturaların yıllık nasıl 720 TL azaltılabileceği belirtildi. Eğer sizde faturanızı yıllık 720 TL civarında indirmek istiyorsanız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından açıklanan yöntemi uygulayabilirsiniz.

ELEKTRİK FATURASI DÜŞÜRME YÖNTEMLERİ

Elektrik faturasının yüksek geldiğinden şikayet ediyor ve daha az gelmesini istiyorsanız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yayımlanan yöntemleri dikkate alabilirsiniz. Buna göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yapılan açıklamaya göre eğer evinizde kullandığınız lambaları LED ile değiştirirseniz yıllık 100 TL gibi bir kazanç elde etmiş olacaksınız. Özellikle evde nüfusu kalabalık olan ve odaların çoğundaki ışığı sürekli açık olan ailelerin LED ampüle geçmesi büyük yarar sağlayacaktır.

Yine kombiler kışları çalıştığında büyük elektrik harcamaktır. Çok değil eğer kombi ısınızı sadece bir derece daha düşük ısıda yakarsanız yıllık 120 lira kazanç elde edebilirsiniz. Yine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez evlerde akıllı termostat kullanılması durumunda yıllık elektrik faturasında 500 lira gibi kazanca gidileceği belirtildi.