Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak ekonomi alanındaki son gelişmeleri aktardı ve Ocak Şubat ve Mart rakamlara göre değerlendirmeler yaptı.

İthalata dayalı tüketim ürünlerinde taksit ve uzun vadeli ödemelerdeki sorunlar için otomotiv ve beyaz eşyada yerli ve yabancı firmaların tüketim mallarını ayrılacağını ifade etti. Yerli üreticilerin uzun taksitli ve vadeli ödemelerin yapılacağı konusunda bir adım olup olmayacağı merak konusu oldu. Diğer yandan küresel piyasada yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin ayakları yere basan bir ülke noktasına geldiklerini ve daha iyi konuma geleceklerini aktardı. Son zamanlarda emeklilere kesintiler konusunda yapılan haberler ile ilgili açıklamaya da değildi. Haberlerin doğru olmadığı ifade edildi. Diğer bir açıklamada vergi affı bekleyenler için oldu.

AFLAR DÖNEMİ BİTTİ!

Vergi affı ile ilgili beklentilerin doğru olmadığını aktardı. Aflar dönemi bitti diyerek beklentilere karşı ilk ağızdan son noktayı koyduğunu ifade etti. Diğer açıklamalarda ise küresel piyasadaki koronavirüs nedeniyle yaşanan ekonomik gelişmeler ile ilgili açıklamalar ile noktaladı. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamasının tam metni ise şu şekilde " Sabahtan akşama yalan. Kağıt sallıyor, onu bunu diyor. Yok. "Bu çerçevede aflar dönemi bitti." demiştik. Ben buradan, birinci ağızdan, birilerinin yalanına kanmama noktasından bunu da söyleyeyim."

KYK BORÇLARI;

Yükseköğrenim kredi yurtlar kurumu KYK kredisi çekenler için borç silinmesi konusunda henüz netlik kazanamadı. Bu konuda yapılan ardı ardına açıklamaların ardından henüz yasa çıkartılıp çıkartılmayacağı konusunda bir resmi gelişme bulunmuyor. 5 milyon öğrenciyi ilgilendiren kyk borç silinmesi için düşüncelerinizi yorum olarak paylaşınız.