Bakan Berat Albayrak NTV' ye konuk oldu. Burada ekonomiye ve gündeme yönelik kendisine yöneltilen sorulara yanıt verirken, ekonomi için durum değerlendirmesi raporlarına da yer verdi. Açıklamasında Mart ayının kapanış raporlarına, elde edilen istatistiklere göz atıldığında ekonomideki normalleşme, dengelenme sürecinin beklenilenin daha da ötesinde olduğu, dış kaynaklı saldırıların, ekonomiyi sarsma çabalarının geride bırakıldığına değinildi. Bakan yaptığı açıklamada " 2019 hızlı bir seçim maratonuyla başladı. Bu noktada özellikle belirlediğimiz bu dengelenme politikalarındaki enflasyon çok önemliydi bizim için ve dış ekonominin ayaklarını etkileyen dış ticaretteki ihracat ithalat dengesinde normalleşme süreci, özellikle iç piyasadaki son çeyrekteki daralmanın hızlı bir şekilde, dengeli bir şekilde toparlanmasının nasıl yönetileceği süreciydi. Bu noktada Mart ayını artık kapatıyoruz. İlk çeyrek performansına baktığımızda bu dengelenme süreci bizim beklediğimizin ötesinde olumlu şekilde devam ediyor. Bu süreç hızla ilerlerken malumunuz seçime gidiyoruz filan son günlerde yine bir dalgalanma noktasında algılanabilecek ya da farklı speküle edilebilecek gelişmelere dayalı. " ifadelerine yer verdi.

TÜRK BANKALARI TL VERMİYOR İDDİALARI

Ekonomide edinilen tecrübelerin, atlatılan tehlikelerin daha sağlıklı adımlar atma, planlamaları daha sağlam temeller üzerine kurmak noktasında da büyük faydalar sağlayacağı, önümüzdeki günlerde ekonomide daha iyi yerlere gelinmesi için çalışmaların sürekli şekilde gerçekleştirileceğini ifade eden Bakan Albayrak, ekonominin dengelenme sürecini işaret etti. Açıklamasında ekonomide meydana gelen çeşitli spekülatif dalgalanmalarla, seçim sürecinde de çok dikkatli ve titiz bir çalışmanın yürütüleceğini, seçimin hemen ardından da var olan çalışmaların hızlandırılarak ekonomideki artık dengelenme sürecinin ileriye taşınması konusunda harekete geçileceğini söyledi. Yaptığı konuşmasında Türk bankalarının TL vermediği yönündeki iddialara da yanıt veren Bakan Albayrak " Bu dönemde çok bilgi kirliliği yaşandı. Türk bankaları TL vermiyormuş, diye bir haber çıktı. Dün Bankalar Birliği bununla ilgili bir açıklama yaptı. Merkez Bankasının swap kararı Türk bankalarıyla ilgiliydi. Süreç bugünden itibaren normalize oldu. Borsa bugün dengeli bir gün geçirdi. Dengelenme süreci normal bir şekilde seyrediyor. Türkiye güçlü bir bilanço dönemiyle devam edecek. " şeklinde konuştu.

DÜŞÜNCELERİNİZ NELER?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak' ın ekonomiye yönelik bu ifadeleri hakkında sizlerin düşünceleri neler? Yerel seçimler öncesi vatandaşlar ekonomiyle alakalı neler düşünüyor, neler bekliyor? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayınız. Tüm ekonomi gelişmelerinden haberdar kalmak için İŞİN OLSA mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> TIKLA

ANDROİD> TIKLA

Editör: TE Bilisim