Ev almak isteyenlerin konut kredisi faizlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği en çok sorulan sorular arasında yer almakta. Buna göre Kamu bankalarında ve özel bankalarda konut kredisi 0,99 olarak kullandırılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı Beraat Albayrak konu ile yaptığı açıklamalar şu şekilde;

Bakan Albayrak Şırnak'ta bir takım etkinliklere katıldı. Burada yaptığı açıklamalarda "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79’a indirelim’ diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi. Kredi kullanacak vatandaşlar bu açıklamaların ardından 2020 yılı ocak ayından itibaren konut kredi faizlerinin düşürülmesini beklemekteler. 

KAMU VE ÖZEL BANKALARIN KONUT KREDİ FAİZİ ORANLARI;

Vakıflar Bankası konut kredisi  0,99 ve anlaşmalı konut projelerinde faizli ev almak isteyenler için 0,79 olarak hesaplama yapılmakta. Diğer kamu bankası olan Ziraat Bankasının da aynı şekilde 0,99 konut kredisi ve anlaşmalı firmalarda 0,79 ev alma fırsatı bulunuyor. Halkbankası faiz oranları da Ziraat ve Vakıflar Bankası ile aynı imkanlara sahip. Özel Bankalardan Akbank kamu bankaları gibi faiz oranlarını düşürdü ve Müşterilerine 0,99'dan kullandırmakta. 

TAŞIT KREDİSİ;

Ayrıca konut dışında kredi kullanmak isteyen vatandaşlar için taşıt kredisi imkan bulunuyor. Taşıt kredisi ise 0,49 civarında. Anlaşmalı olan otomobil firmalarından alınabilecek araçlar için geçerli olan kampanya yıl sonuna kadar geçerli olacak.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim