Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında yürütülen ekonomik destek paketleri için açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Ekonomik İstikrar Kalkanı programı kapsamında Koronavirüs’ün ekonomiye olan etkilerine karşı alınan önlemlerden bahsederek, Kısa çalışma ödeneği başvurusu sayısını açıkladı. Bugüne kadar 200 binden fazla iş yeri başvuru yaptığı, bu işyerlerine çalışan 2 milyondan fazla çalışan için başvuru yapıldığı ifade edildi. 700 bin başvuru onaylandığı ifade edildi.

25 Bin Tl’lik destek finansmanda ise 289  bin 35 esnaf başvuru yaptı. Bu başvurularda ise 163 bin 450 esnafın süreci tamamlandı. 66 bin 910 esnafa kartların tahsis edildiği ifade edildi. 1,5 milyar Tl üzerinde destek devreye sunulduğu aktarıldı.   

KAMU BANKALARINA BİREYSEL TÜKETİCİ KREDİ BAŞVURUSU;

Bireysel destek kredilerinde 4 milyon 200 bin kişi başvuru yaptı. 250 binden fazla vatandaşa 1,5 milyar üzerinde tahsis gerçekleştiği ifade edildi. Kamu bankalarında hafta sonu da dahil başvuruların değerlendirmesi devam ettiği müjdesi verildi. KGF destekli işe devam finansmanı programında ise yüzde 96’sı kobi başvuruları oldu.

ERTELENEN KREDİLER;

Kamu bankalarının kurumsal ve ticari işletmelerinin kredilerini erteledi 795 bin vatandaşın konut ihtiyaç kredisi ve araç kredisi ihtiyaçlarının ertelenen toplamı 40,6 milyar Tl olarak açıklandı. Özel bankaların bu süreçte sergilediği tavır üzdüğünü ifade eden Bakan Albayrak Özel bankalardan bu sürece katkı sağlamalarını istedi.

Editör: TE Bilisim