Korona virüs sebebi ile zorluk yaşayan sektörler arasında tarım sektörü de bulunmakta olup özellikle çiftçiler, bu süreçte devletten uzun süredir destek ve hibe açıklaması bekliyordu. Beklenen bu açıklama geçtiğimiz gün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından verilmiş olup sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada destek ile ilgili bilgilere detaylar verdi. Binlerce çiftçinin merak ettiği destek ve yardıma ilişkin bakanın yapmış olduğu açıklama ve diğer detaylar haberimizin devamında yer almaktadır.

Salgın Sürecinde Çiftçiye Destek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda korona virüs salgını sürecinde zorluk çeken çiftçilere hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon TL’yigeçecek şekilde avans desteği verdiklerini ifade etti.

Bakanın paylaşımında “Pandemi sürecinde de çiftçilerimizin yanındaydık. Hububat üretimi ve pancar küspesi için toplam 400 milyon lirayı aşan avans desteğinde bulunduk. Çiftçilerimizden ilk hasadı TÜRKŞEKER almaya başladı” ifadeleri ile müjdeyi verdi.

Paylaşımda yer alan bir diğer detayda ise1,5 milyon dekar sözleşmeli olarak ekilen tarım alanlarında 300 bin ton ürün için sözleşme yapıldığı, 32 bin 900 ton ilk hasat üretimi yapıldığı detayı da yer aldı.

2020’de 22 Milyar Destek

Tarım ve Ormancılık Bakanı Pakdemirli tarafından geçtiğimiz ay verilen müjdede ise 2020 yılı içerisinde 22 milyar destek verileceği ifade edilmişti. Bu noktada 2020’nin ilk aylarında toplamda desteğin 12,4 milyarlık kısmını ödedikleri, geri kalan kısmın ise 2020 yılının sonuna kadar verileceğini söyledi.

14 Mayıs çiftçiler gününde açıklama yapan Bakan Pakdemirli "Tarımsal üretimde verimin artması ve çiftçilerimizin daha fazla kazanç elde etmesi için 565 yeni baraj inşa ettik, 6,6 milyon hektar araziyi tarımsal sulamaya açtık. Bu sayede tarımsal hasılamız yüzde 645 artışla 275 milyar liraya ulaştı. Tarımsal ihracatımız ise 18 milyar dolara çıktı” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili tüm desteklere ulaşmak ve başvuru hakkında detaylar almak için Tarım ve Ormancılık Bakanlığı’nın resmi internet adresi olan https://www.tarimorman.gov.tr adresinde yer alan duyurular bölümünden erişim sağlamak mümkündür.