Gümrük ve Ticaret Bakanı Pekcan, ülkemizin milli gelir, ekonomik süreçler ve ticareti bakımından; Mart ayında rekora imza atılacağını, milli gelirin açıklandığında, tablonun herkesi memnun edeceğini söyledi. Açıklamasında " Bu son derece önemli. Mart ayında milli gelirimiz açıklandığında ülkemiz ihracatının milli gelire oranında rekorlar yakaladığımızı göreceğiz. Önümüzdeki 10 yılda temel hedefimiz, orta gelirli bir ülke olmaktan çıkıp yüksek gelirli ülkeler seviyesine ulaşmak. Bu hedefimize yönelik ilerlerken, dünyanın durmadığına, devamlı bir teknolojik ve ekonomik bir değişimden geçtiğine hepimiz şahit oluyoruz. Bu yolda 3 temel hedefimiz var. Rekabetçi olduğumuz konularda markalaşma ve tasarımla daha rekabetçi hale gelmek... İç ticarette, dış ticarette ve gümrüklerde dijitalleşmeyi ve e-ticareti ön plana çıkarmak... Üretimde ve ihracatta ise yeni teknolojilerle çağı yakalamak... Tüm bu hedefleri ihracatçılarımızla beraber başaracağız. 2019 yılı hedeflerimize yönelik çok önemli bir yıl olacak. Bu nedenle özel sektörümüzü dinlemeye geldik. " ifadelerine yer verdi.

Dijitalleşmenin ön plana çıkarılması

Yeni teknolojilerle üretimde ve ihracatta çağı yakalamanın söz konusu olduğunu, ihracatçılarla beraber hedeflerin yakalanacağını ifade eden Bakan Pekcan, 2019 yılının herkes için çok önemli bir yıl olduğunu ifade etti. Açıklamasında  "İhracatın ithalatı karşılama oranının 2019 yılında yüksek oranlarda gerçekleşmesini ve dış ticaret açığımızı düşürmeyi hedefliyoruz. Yine bu hafta duyurduğumuz gibi, ülkemizdeki üretimi ve ihracatı daha doğru yansıtan ve Çin, Amerika, Japonya, Güney Kore, Kanada, Rusya ve İngiltere'de olduğu gibi Genel Ticaret Sistemi'ne geçtik. " ifadelerini kullandı. Ayrıca Bakan Pekcan, Ocak ayı itibariyle dış ticaret açığında 6,8 milyar dolarlık bir düşürme yaşandığını da ifade etti...

Ekonomiden, asgari ücretli vatandaşları ilgilendiren gelişmelerden, memur alımlarından ve çok daha fazlasından ilk siz haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı indirmeyi unutmayınız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da bizi takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim