Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada, 5500 TL devlet desteğinin verileceği, bu desteğin ilgili hak sahiplerine ulaştırılacağı aktarılıyor. Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamada " Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sınavlarda ise illerinde ilk 10'a giren veya Türkiye genelinde il 20 bine giren Şartlı Eğitim Yardımından (ŞEY) faydalanan çocuklara ise aylık 500 Türk Lirası verilecek. " ifadeleri kullanıldı.

Üniversiteye giriş sınavında başarılı öğrencilere destek

Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapılan açıklamada, üniversiteye giriş sınavında başarılı olan öğrencilere 5500 TL desteğin söz konusu olduğu, ilk 10 kişi arasına giren öğrencilere devlet tarafından 5500 TL' lik bir yardımın yapılacağı aktarıldı. Bakan Selçuk açıklamasında " Üniversiteye giriş sınavında ilk bine girme başarısı gösteren Şartlı Eğitim Yardımından (ŞEY) faydalanıcısı öğrencilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası destek verilecek. " şeklinde aktardı.

Öğrencilerin başarısını taçlandırmak ve üniversite masraflarına yardımcı olmak amaçlanıyor

Üniversiteye giriş sınavı şüphesiz her öğrenci için oldukça sancılı bir süreci beraberinde getiriyor. Öğrenciler ve veliler, sınava hazırlanabilmek için oldukça masraf ediyorlar. Elbette bu masraf, yalnızca sınava girene kadar değil, öğrencinin üniversiteyi kazanmasıyla da devam ediyor. Bu noktada devlet tarafından verilen destek, öğrencinin üniversite için gerekli olabilecek masraflarını karşılaması ve başarısının taçlandırılması noktasında önemli bir fayda olarak karşımıza çıkıyor. Bu düzenlemenin, önümüzdeki sınavlardan itibaren uygulanmaya başlayacağı düşünülüyor. Başarılı öğrenciler, yukarıda bahsi geçen destekten yararlanabilecekler.