Kış aylarının gelmesi, masrafların istemsizce artması demek. Kişisel finans ve ekonomi yönetimi bu dönemlerde önemli bir nokta haline geliyor. Şüphesiz her ekonomi için kış aylarının gelişi, iyi bir kişisel finans yönetimi gerektiriyor. Yakıt, fatura masrafları derken, kış aylarında bir de zoraki alışverişler gündeme geliyor ve bütçe epey sarsılıyor. Tüm bu nedenlerden ötürü bir çoğumuz ayın sonunu getiremiyor, daha ayın ilk haftalarında cüzdanlardaki parayı kartlardaki limiti tüketiyoruz. Kişisel finans yönetimini yapamayanlar, kendi ekonomisini yönetemeyenler için ay sonunu getirmede faydalı olabilecek, dikkat edilmesi gereken noktaları sizlerle buluşturuyoruz...

1- Marka ürün seçimi, marka tutkusu

Kış aylarının gelişiyle hepimizde bir kışlık kıyafet alma durumu yaşanıyor. Durumun böyle olmasından kaynaklı da almışken bari iyi markalardan alayım düşüncesiyle, birçok üründe ciddi rakamlar ödüyoruz. Öyle ki bir de marka tutkumuz varsa, bu markalara neredeyse bir servet yatırıyoruz. Burada da kişisel finans yönetimimizi olumsuz etkileyen birçok sonuçla karşılaşmak kaçınılmaz oluyor. Özellikle kış aylarında olmak üzere, alışveriş yaparken marka tutkusunan uzakta, işlevsellik ve ekonomi dostu oluşuyla ilgilenmemiz yerinde bir davranış olacaktır.

2- Küçük tamirat işlerine büyük paralar ödemek

Arabamızın lastiğinin patlaması, evdeki musluğun su akıtması, ya da herhangi bir mobilyamızın çıkan çivi veya vidaları. Tüm bunlar için genellikle işin uzmanlarını tercih ediyor, vakit ayırmak yerine bu küçük işlere büyük ücretler ödüyoruz. Bu ödemelerden kaçınmak için, küçük problemlere biraz vakit ayırmamız gerekiyor.

3- Son kullanım tarihleri önemlidir

Hepimiz market alışverişlerinde aldığımız ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmeliyiz. Ürünlerin son kullanma tarihleri oldukça önemlidir. Vaktinden önce bozulan ürünler, hem canımıza hem de bütçemize problem yaşatabilir. Uzun süre dayanacağına inandığımız, yeterli miktarda son tüketim tarihi kalmış ürünleri tercih etmeliyiz.

4-Kablolu yayınlara para ödemek

Günümüz şartlarında artık hemen hemen hepimizin evinde internet erişimi bulunuyor. Aylık küçük ücretler olarak gözükse de en uygun kablolu yayına 30 lira ödediğimizi varsayarak, yıllık ciddi miktarlarda ödemeler yapıyoruz. Bu alışkanlıktan kurtularak, kablolu yayın izlemelerimizi internet üzerinden de sağlayabiliriz.

5- İndirimli alışveriş kurbanı olmak

Yılın belirli dönemlerinde hepimiz indirimli ürünleri kovalıyor, indirimdeyken şunu da alayım düşüncesiyle aslında ihtiyacımız olmayan birçok ürünü alıyoruz. İndirimli alışveriş kurbanı olmaktan kurtularak, harcamalarımızı planlı ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda gerçekleştirmeli ve kişisel finans yönetimimizi doğru sağlamalıyız. Özellikle kış ayları yaklaşmış kapıya dayanmışsa, ekonomimizi yönetmekte son derece kararlı olmalıyız...

Editör: TE Bilisim