Aralık ayının ilk haftasından itibaren asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik uzun süre görüşmeler Aile, Sosyal ve Çalışma Bakanlığı ile işçi sözcüleri, sendikalar ve iş verenlerin görüşmesi ile tamamlanarak yeni yıla girmeden asgari ücretin 2 bin 324 TL olacağı kararlaştırıldı. Buna göre yeni yıla girildi ve işçilerin bu ay maaşı 304 TL zamlı şekilde yatacak. Fakat bir çok firmanın aradaki farkı karşılamayadığından dolayı işten işçi çıkartmaya başladığı iddia ediliyor.

TAŞERON FİRMALAR İŞÇİ ÇIKARTIYOR

Ajanslarda da paylaşılan bilgilere göre özellikle taşeron firmaların işçi çıkarttığı gündeme geldi. Buna göre yemekhane, çağrı merkez, güvenlik görevlisi, hizmetli vb. gibi alanlarda hizmet vermekte olan taşeron firmalar ile çalışan bazı şirketlerin ve kuruluşların asgari ücret artışından sonra aradaki farkı karşılamayadığından dolayı işçi çıkarttığı belirtildi.

Özellikle gündemde Ankara Üniversitesinin yemekhane bölümünde görev yapmakta olan 35 işçinin görevine son verdiği iddiası dolaşmaya devam etmektedir. Bununla birlikte Türkiye'nin dört bir yanında en az yüzden fazla kişinin yeni yıla asgari ücretteki farkı iş verenin karşılamayadığı dolayısı ile işsiz girdiği ifada ediliyor konunun araştırmaları sürüyor.

Siz bu konu hakkında düşüncelerinizi yorum olarak paylaşır mısınız?

Editör: TE Bilisim