Habertürk’te Para Gündem programına konuk olan Ergün Atalay 2019 yılında asgari ücretin en az 2 bin 200 lira olması gerektiğini söyledi. Atalay, 1603 lira ile geçinmenin mümkün olmadığını fitrenin bile 19 lira olduğunu vurguladı.

Türk İş Genel Başkanından asgari ücret açıklaması: En az 2 bin 200 lira olmalı.
Habertürk’te Para gündem programının konuğu olan Ergün Atalay 2019 yılı asgari ücret tespit komisyonunun şimdiye kadarki 2 toplantısının gerçekleştiğini bugün saat 14:00’te Türk İş’te üçüncü toplantının yapıldığını söyledi. Asgari ücretin en az 2 bin liraya çekilmesi gerektiğini söyleyen Atalay: ‘’ Fitrenin 2 bin 280 lira olduğu bir yerde bunun altındaki bir rakamın tatmin edici bir rakam olamaz. 2 Bin liranın altında bir rakama imza atmamız mümkün değil.” ifadelerini kullandı.

İŞVERENLERİN TALEPLERİ
Asgari ücretin ikinci toplantısı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. İşverenler asgari ücretin 1853 lira olmasını talep etti. Fakat belirlenen bu ücret beklentilerin çok altında kaldı. Herkesin gözü işverenlerin asgari ücret talebindeyken 1850 liraya büyük tepki oluştu. Hem sendikalar hem de sosyal medya kullanan vatandaşlar tarafından tepki dolu paylaşımlar yapıldı. Yaklaşık 8 milyona yakın insan asgari ücretin en az 2 bin lira olmasını beklerken 1850 lira beklentilerin çok altında kaldı.

GELİŞMELER CEP TELEFONUNUZA BİLDİRİM OLARAJ GELSİN!
Asgari ücret konusunda tüm gelişmelerden cep telefonunuza bildirim almak isterseniz mobil uygulamalarımızı ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Uygulamalarımız için tıklayınız.