Asgari Ücretliye Verilen Zam Fazlasıyla Geri Alındı

Bu gün itibari ile Asgari ücretlinin aldığı ücrete 51 lira zam uygulandı. Zam geldi gelmesine de Gelir Vergisi turarı aralık ayında 12 bin lira olan sınırı geçeceği için bir üst dilimdem hesaplanacak ve o ay maaşını 31 lira eksik alacak. Asgari ücretliler 5 ay boyunca zammı bu tutardan alacak. Ancak Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi düzenlemesi ile asgari ücretliler Aralık ayından itibaren üst vergi dilimine girecek. Bu nedenle de ödedikleri tutar, 31 TL 13 kuruş artış gösterecek. Yani asgari ücretlinin aldığı Temmuz zammı yıl sonunda bu vergiden sonra 51 lira 47 kuruştan 20 lira 34 kuruşa düşecek.

Maliye Bakanlığı’nın belirlediği vergi dilimi sınırı 2016 yılında da devam edecek. Geçen yıl olduğu gibi çalışandan daha az vergi almak için üst sınır az miktarda artsa da asgari ücretli yine fazla vergi vermeye devam edecek.

Vergi dairesinin yapmış olduğu bu düzenleme asgari ücretliye resmen zengin muamelesi yapıyor. Bu nedenle de ister istemez devlet kaşıkla verdiği zammı kepçeyle geri alıyor yorumları ortaya çıkıyor.

Editör: TE Bilisim