2020 asgari ücret tutarının belirlenmesinden birçok kişi 2bin 324 TL olan yeni tutardan memnun olmamıştı. Özellikle çalışanların büyük bir kısmı yıl içerinde bir zam olanağını beklemekle birlikte meclise gelmesi beklenen yeni tasarı ile birçok kişiye 463 TL ek ödeme yapılması gündeme gelebilir. İlgili yasa teklifi ve diğer detaylar ise haberimizin devamında yer alıyor.

Asgari Ücretliye 463 TL Ödemesi

Meclise gelmesi beklenen yeni yasal düzenleme ile birlikte asgari ücret üzerinden kesilen vergilerin iptal edilmesi ve bu tutarın ise asgari ücretliye kalması mümkün olacak. Yasal düzenlemenin uygulama alanı bulması durumunda asgari ücret ile çalışanlara ek olarak 4 ayda bir ödenecek olan 463 TL ile toplamda bin 852 TL ek ödeme yapılmış olacak. Vergilerin ve diğer kesintilerin iptal edilmesi durumunda ise aylık 154 TL ek zam ödemesi daha gerçekleşmiş olacak.

Maaşlarda 154 TL Artış

İlgili yeni düzenleme birçok çalışanın merakla beklediği haberler arasında yer aldı. Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından "Kesinlikle bir müjdemiz olacak, arkadaşlar çalışıyor" ifadesi sonrasında ilgili tasarıya ilişkin umutlar da güçlendi. Düzenlemenin mecliste kabul edilmesinin ardından kesinler ile birlikte aylık olarak hesaplandığında ise asgari ücrete 154 liralık ek zam ödemesi gerçekleştirilmiş olacak. Bunun yanı sıra asgari ücretlilere kesintiler haricinde ödenecek olan ikramiye 463 TL ise yılda 3 kere hesaplarına yatırılacak.

Editör: TE Bilisim