Asgari ücrete her sene zam gelmektedir. Genel olarak zamlar oldukça düşük seviyede olmaktayken 2016 yılına girdiğimiz de asgari ücrete %30 seviyesinde ciddi bir zam geldi. Bu zam ile bin lira civarında olan asgari ücret bin 300 lira seviyesine yükseldi. Dolar ve Euro'nın hızlı yükselişinden dolayı pek çok ürün ve gıdaya zam geldi. Asgari ücretin 2017 yılında artması beklenirken işçiler artışın yine fazla olmasını istemektedir. Peki 2017 yılında zam ne kadar olacak? Şimdiden asgari ücretin artması yönünde talepler geliyor. Peki gelen taleplere göre asgari ücretin ne kadar olması isteniyor?

Net 2 Bin Lira İstiyoruz!

Asgari ücretin ne kadar olacağına dair sendikalardan talepler gelirken DİSK Genel Başkanı Beko'da konu hakkında açıklama yaptı ve asgari ücretin net 2 bin lira olması gerektiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre verilecek olan zammın asgari ücrete göre değil geçim ücretine göre değerlendirilmesi istendi ve ona göre 2017 yılında zam yapılması gerektiği duyuruldu. Buna göre asgari ücretin 2 bin lira seviyesinde olması DİSK tarafından istendi tabi bu talebe nasıl cevap verilecek bilinmiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 6 Aralık 2016 tarihinde görüşme yapılacağını ve ay sonuna kadar asgari ücretin net olarak ne kadar olacağına dair sonuca varacaklarını açıklamıştı.