Her sene Aralık ayıda bir sonraki sene için asgari ücret rakamının ne kadar olaca hususunda hükümet yetkilileri ile iş verenler bir araya gelerek görüşmeler yapılmaktadır. Buna göre Aralık ayının birinci haftasından itibaren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakankığı yetkilileri, iş verenler ve işçi sendikaları masaya bir arada oturarak asgari ücretin ne kadar olması gerektiği konusunda görüşmeler yapmaktadır. 2020 yılına girmeye son bir hafta kaldı peki asgari ücret rakamı belli olmadı mı? Asgari ücret ne kadar olacak, son teklifler nedir?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik görüşmeler devam ediyor ancak sendikaların son tekliflerine bakıldığında TİSK 2 bin 262 lira olmasını, DİSK 3 bin 200 lira olmasını ve Türk İş ise asgari ücretin 2 bin 578 lira olmasını talep etmektedir. Tabi bunlar sendikalar tarafından hükümetten istenilen asgari ücret tutarlarıdır resmi rakamlar değildir.

Resmi rakamlar bu hafta içi hükümet tarafından açıklanması bekleniyor. Uzun süredir Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından görüşmeler devam etmekte olup Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından işçilere müjdeli haber verilmenin istendiği belirtilmişti. Bu hafta asgari ücretin net rakamı hakkında duyuru yapılması bekleniyor.