CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan açıklamada, asgari ücretin belirlenmesi konusunda çalışmalara değinirilerek; CHP belediyelerinin bu düzenlemeyi beklemeden 2.200 TL olarak ödeme yapacağı dile getirilmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu açıklamasında CHP belediyelerinin, daha önceki asgari ücret düzenlemesinde olduğu gibi bu düzenlemeyi de beklemeden 2.200 TL olarak CHP belediyelerinde uygulamaya geçirileceğini aktarmıştı. Açıklamasında asgari ücretin, komisyon toplantısını beklemeden yeni tutarı  üzerinden yatırılacağını, vatandaşların 2.200 TL asgari ücret alacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusundaki bu garantinin de kendisi olduğunu vurgulamıştı. İfadelerinde yerel yönetimler sonucu CHP bünyesine katılacak belediyelerde de aynı asgari ücret politikasının uygulanacağını aktaran Kılıçdaroğlu, vatandaşları işinden etmeyeceklerini, görevlerine devam edeceklerini ve maaşlarını da yeni tutar üzerinden alacaklarını aktarmıştı. Konuya yönelik ilk adım Çukurova Belediyesinden geldi ve asgari ücret bu belediyede 2.200 TL olarak belirlendi. Konuya ilişkin Belediye Başkanı Soner Çetin önemli bir açıklama gerçekleştirdi.

ADANA ÇUKUROVA BELEDİYESİNDE ASGARİ ÜCRET 2.200 TL OLDU

Belediye Başkanı Soner Çetin açıklamasında " Bin 600 çalışanımızdan bin 200’ü şirketimiz bünyesinde çalışıyor. Bu emekçi kardeşlerimiz, özellikle son günlerdeki ekonomik sıkıntının altında eziliyorlar. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin en az 2 bin 200 Lira yapılmasına dikkat çekmek için yaptığı çağrıyı emir görerek yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İşçilerimizin 3 gün sonra alacakları maaş da dahil olmak üzere 2 bin 200 Lira’dan hesaplanıp, yatırılacaktır. " ifadelerini kullandı. Asgari ücretin tespit sürecini beklemeyen ve erken belirleme kararı alan Çukurova Belediyesi işçilerin maaşlarını 3 gün sonra 2200 TL tutarı üzerinden yatıracak.

İŞÇİLERİN YORUMLARI

Asgari ücretle çalışan işçiler bu düzenleme hakkında neler düşünüyorlar? Asgari ücretin CHP belediyelerinde 2.200 TL olarak uygulanması konusundaki bu adımı doğru buluyor musunuz? Sizce asgari ücretli çalışanlara ne kadar maaş ödenmelidir? Yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizlere ulaştırabilirsiniz...