2020 yılına girilmesine iki haftadan az bir süre kaldı. Buna göre hükümet tarafından görevlendirilmiş ekip ile iş verenler ve sendikalar görüşmeye devam ediyor. Yapılan görüşmelerde işçinin iş verene olan yükü, işçinin alması gerektiği maaş, geçim limitleri, piyasa değerleri, enflasyon, açlık sınırı gibi hususlar konuşularak asgari ücretin 2020 yılında ne kadar olması gerektiğine yönelik değerlendirmeler yapılmaktadır. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan duyuru ile asgari ücretin 2 bin 331 TL olması gerektiği ve 311 TL'lik zam yapılması gerektiği belirtildi. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak, asgari ücrete 311 TL'lik zam mı yapılacak?

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Hükümet ile masaya oturan sendikalar asgari ücretin 2 bin 500 lira bandının yukarısında olmasını talep etmektedir.. Ancak henüz resmi bir anlaşma yapılmadığından dolayı asgari ücretin ne kadaro lacağı bilinmiyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklama ile asgari ücretin yeni rakamının 2 bin 331 TL olması istendi. Buda 311 TL'lik zam anlamına geliyor ancak konu sosyal medyanın gündemin ve Twitter'dan yoğun tweetler atılmaya devam ediyor.

Pek çok kişi enflasyon rakamlarının aşırı yükseldiği, hayat pahalılığının arttığı, zorunlu gıda alışverişlerine fazla zam yapıldığı ve 311 TL'nin yetmediği ifade edilmektedir. Vatandaş asgari ücretin 3 bin liraya çıkmasını istiyor, sendikalar 2 bin 500 lirayı aşmasını istiyor ancak 2020 yılına iki haftadan daha az bir süre kala henüz ne kadarlık zam yapılacağına yönelik resmi bir bilgi yok.