Ülkemizde milyonlarca kişi asgari ücret tutarında istihdam etmektedir. Hükümet özel sektör firmaları ile bir araya gelerek asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik görüşmelerini sürdürmeye devam ediyor. Buna göre asgari ücretin ne kadar olacağını merak edenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

2018 yılına girilmesi ile bilindiği üzere asgari ücrete belirlenmiş oranlar da zam yapılacak. Asgari ücret şu anda bin 404 TL'dir. Ancak vergilerin artmasından dolayı asgari ücret azalacak fakat AGİ desteğinin artırılmasından sonra asgari ücrette her hangi bir düşüş yaşanmayacağı belirtilmişti. Peki asgari ücret ne kadar olacak.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Asgari ücretin ne kadar olacağına yönelik halen görüşmeler devam ediyor ancak geçtiğimiz sene yapılan zam oranlarına yakın bir zam yapılacağı varsayılırsa 2018 yılında özel sektörde asgari ücret tutarında çalışanların maaşlarının ortalama bin 500 - bin 550 TL arasında olacağı tahmin edilmektedir.

Tabi ki pek çok sendika asgari ücretin en az bin 800 - iki bin lira arasında olmasını talep etmektedir ancak bu rakamlar yüksek olduğu için gerçekleşmesine çok düşük ihtimal gözü ile bakılıyor. Şu anda en büyük tahmin yeni asgari ücret tutarının bin 500 ile bin 550 TL arasında olacağı düşünülmektedir.

Editör: TE Bilisim