Ülkemizde her sene Aralık ayında asgari ücreti görüşmeleri yapılmaktadır. Bu sene de üç kere Asgari ücret için görüşmeler yapıldı. Görüşmeleri bilindiği üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı organize etmekte olup kurul dört kere toplanmakta ve dördüncü son toplantıda net ücret duyurulmaktadır. Buna göre üç kere kurul toplandı ve şimdi sıra 4. toplantıya geldi. Peki asgari ücret 4. toplantı tarihi nedir, son toplantı tarihi nedir, asgari ücret kaç TL olacak. İlgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Asgari Ücret Kaç TL Olacak?

Sosyal medya üzerinden gelen dönüşlere göre asgari ücretin 2.600 TL civarlarında olacağı ön görülüyor. TÜİK tarafından yayımlanan veride 2.800 TL bantlarında asgari ücretin uygun olacağı belirtildi ancak TÜİK ağır iş, orta iş, vb. gibi ayrımlar yapıldığı için nasıl bir sonuç çıkar buradan ortaya net bilgi yok.

Son Toplantı (4. Toplantı) Tarihi Nedir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 4. toplantı tarihini net olarak kamuoyuna duyurmadı. Buna göre polemiklerin yaşanmaması için şimdiden bilginin verilmesi tahmin ediliyor. Ancak 31 Aralık tarihinden önce yapılacak. Yani önümüzdeki haftanın her hangi bir gününde 4. toplantı yapılabilir.