Ülkemizde bilindiği üzere milyonlarca asgari ücret ile çalışan işçi bulunmaktadır. İşçiler devletin belirlemiş olduğu asgari ücret tutarı ile çalışmakta olup her sene Aralık ayı içerisinde işçiler, iş verenler, işçi sendikaları, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı personelleri görüşmeler yapmakta ve en uygun rakamda anlaşılmaktadır. Asgari ücrete girildi buna göre asgari ücret kaç TL olacak, asgari ücret rakamı nedir, asgari ücret talepleri nedir gibi soruların yanıtları belli olmaya başladı. İşte asgari ücrete yönelik değerlendirmeler ve detaylar.

Asgari Ücret Talepleri Nedir?

Asgari ücrete yönelik İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 3.000 TL'lik teklifte bulundu. Buna göre asgari ücrete yönelik işçilerin de minimum talepleri 3.000 TL tutarlarında değişmektedir. Yine de son karar bilindiği üzere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından çıkacaktır. Peki 2021 yılı için asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor?

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Yayımlanan verilere göre asgari ücrete yüzde 14 ile yüzde 18 civarında zam yapılması ön görülmektedir. Eğer bu oranlarda zam yapılırsa asgari ücretin çok yüksek ihtimal ile 2 bin 700 TL (artı eksi 50 TL) bandında olacaktır. Talepler, görüşmelere göre bu rakamlar düşünülmekte olup resmiyet kazanılmadığı için net bir rakam bilinmemektedir.

Editör: TE Bilisim