28 Aralık tarihinde yapılan dördüncü asgari ücret toplantısı sona erdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk resmen asgari ücret rakamını açıkladı. Buna göre 2021 yılı için asgari ücret brüt 3.577 TL olurken, net 2.825 TL olarak kamuoyuna duyuruldu. Bilindiği üzere asgari ücret komisyon toplantısı dört kere yapıldı ve son toplantı da rakamın resmi olarak açıklanacağı belirtilmekteydi. Buna göre resmi açıklamanın gelmesi ile 2021 yılında özel sektörde ya da kamu da asgari ücrete çalışacak olan kişilerin ne kadar maaş alacağı resmen öğrenilmiş oldu.

2020 yılında asgari ücret rakamı 2.324 TL larak bilinmekteydi. Buna göre ilgili rakama 501 TL'lik zam yapıldı ve gelen son zam ile birlikte net asgari ücret 2.825 TL oldu. İlgili tutar 2021 Ocak ayı itibari ile başlayacak ve 2021 Aralık ayına kadar devam edecektir. İlgili teklif için iş verenler, işçiler, işçi sendikaları, Aİle Bakanlığı sunumlar yaptı ve ortak bir karar aldı.

Türk-İş Teklifi Beğenmedi

Son kez yapılan asgari ücret komisyonunda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un izin vermesi ile Türk-İş açıklama yaptı. Türk-İş ilgili rakamın beklentilerini karşılamadığını duyurdu.

Editör: TE Bilisim