Dolar 7.20 TL seviyelerine çıkınca Hazine ve Maliye Bakanlığı Başkanı Berat Albayrak yükselen kur ile ilgili bir açıklama yapmıştı. Benzer bir açıklama da Cumhurbaşkanlığı'dan geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun yükselen dolar kuru ile ilgili bir açıklama yaptı.

Fahrettin Altun açıklamayı kendine ait sosyal medya hesabından yaptı. Türkiye ekonomik bir savaşın içerisinde diyen Fahrettin Altun ayrıca Başkan Erdoğan ile ilgili ortaya atılan iddiaların da tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi. Milleti ayakta tutmak sadece bizim değil tüccarın, sanayicinin ve esnafında da görevidir diyen Altun,"Sanal senaryolar ile kesinlikle bizi yıkamazlar. Algı operasyonu yaparak sanal senaryo üreterek bizi engelleyemezler."

FAHRETTİN ALTUN'UN TÜM PAYLAŞIMLARI

Yapılan algı operasyonuna karşı savaşmak herkesin görevidir. Cumhurbaşkanımızın yaptığı iddia edilen mevduat hesaplarına el koyma gibi bir olay söz konusu değildir.

Cumhurbaşkanımızın sözleri daima Türkiye'yi ve ekonomimizi güçlendirmeye yöneliktir. Cumhurbaşkanımız henüz B ve C planlarını devreye sokmamışken bu tarz sanal senaryolar ile kesinlikle bize diz çöktüremezler.

Türkiye büyük bir ekonomik savaş vermektedir. Ancak bizim ekonomimiz güçlüdür. Biz bu savaşı kazancağız. Bu savaşı millet-devlet bir olarak kazanacaktır.

Editör: TE Bilisim