Özellikle çocuklu ailelerin önemli ihtiyaçlarından birisi haline dönüşen otomobiller, her bütçe için uygun olmayabiliyor. Araç satın almak, evlat edinmek gibi onun bütün problemlerini de beraberinde getireceğinden, sürekli tamir sorunları da olacağından, otomobil almak isteyen vatandaşlar bütçelerine göre bir otomobili bulmakta zorlanıyorlar. Hem ekonomik, hem ucuz hem de amaca hizmet eden otomobillerin fiyatları 20-30 bin TL' den başlıyor ve gerçekten ülke ekonomisinin problemli olduğu şu günlerde, herkes için bu parayı biriktirmek kolay olmayabiliyor. Bu konuda vatandaşlar özellikle araç satın almak için bankalar tarafından verilen taşıt kredilerine yönlerini çeviriyorlar.

Taşıt kredisi nedir, nasıl alınır?

Taşıt kredisi bankalar tarafından, otomobil alacak vatandaşlara sağlanan kredidir. Otomobil alınacağı için farklı faiz oranları ve ödeme planlarıyla vatandaşlara kullandırılan krediler ve miktarı, bankadan bankaya göre değişiklik gösterebiliyor. Taşıt kredisi alabilmek için gerekli şartları taşıyan kişiler, bankalar tarafından kredilendiriliyor ve farklı ödeme planlamaları uygulanarak, borçlarını taksitlendirme seçenekleri sunuluyor. Taşıt kredisi konusunda en uygun taşıt kredilerini arayan vatandaşlara, güncel taşıt kredisi faiz oranları üzerinden bazı derlemeleri sunmaya çalışacağız. Bu bağlamda araba almak isteyenler, aşağıda yer alan taşıt kredisi faizlerine ve oranlarına göz atabilirler.

Güncel oranlar

Vakıfbank güncel taşıt kredisi faiz ve oranı 1.98, Ziraat Bankası güncel oran 1.99, HalkBank güncel faiz oranı 1.99, Finansbank 2.11, ING Bank taşıt kredisi faiz oranı 1.19, Garanti Bankası taşıt kredisi faiz oranı ise yüzde 1.29 olarak aktarılmaktadır.