Türkiye'nin en güzel şehirlerinden olan Antalya'da yaşanan hortum maddi olarak zararlar verdi. Meydana gelen hortumdan sonra 6 mahallede toplam 13 milyon lira zarar oluştu.

Antalya’nın Demre İlçesi’nde 6 mahallede etkili olan hortum büyük zarara neden oldu. 800 dönüm alanda etkili olan hortumda 13 milyon liralık zarar oluştuğu tahmin ediliyor.

Demre’de dün saat 17.00 sıralarında deniz üzerinde hortum oluştu. Kıyıya doğru gelen hortum, Büyükkum, Küçükkum, Gökyazı, Alakent, Beymelek ile Köşkerler Mahallesi’nde etkili oldu. Seraların plastik örtülerini parçalayan ve camlarını kıran hortum, ürünlere de zarar verdi. Parçaladığı plastik örtüleri beraberinde sürükleyen hortum, ağaçları devirdi, elektrik hatlarına zarar verdi. Atatürk Ortaokulu çatısındaki kiremitleri uçuran ve pencerelerini kıran hortum, bahçedeki ağaçları da devirdi. Okuldaki zarar nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi. Rusya kriziyle sıkıntı ile karşılaşan üretici, hortumla birlikte daha da zor duruma düştü. Bir üretici hortum anını anlatırken, "Evin camından bakıyorduk. Denizden çıktı, naylonları savurarak, yukarı doğru gitti. Biz de eve kaçtık. Zarar büyük" dedi.


TAHMİNİ ZARAR 13 MİLYON LİRA
Hortum nedeniyle yaklaşık 800 dönüm tarım alanının zarar gördüğü tahmin edilirken, Kaymakam Murat Uz’un talimatıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Şahin’in başkanlığında oluşturulan ekip hasar tespit çalışmaları yaptı. Gece geç saatlere kadar süren çalışmalarda bir ön inceleme raporu oluşturuldu. Rapora göre, hortumun 13 milyon liranın üzerinde zarara neden olduğu tahmin ediliyor.


"VATANDAŞIN YARALARINI SARMAYA ÇALIŞIYORUZ"
Demre Kaymakamı Murat Uz, Ak Parti Milletvekili Atay Uslu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici ve bazı kamu kurumları temsilcileriyle birlikte zarar gören alanları gezdi. Üreticilere geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaymakam Murat Uz, "Dün akşam meydana gelen hortumda seralar zarar gördü. Bazı üreticilerimiz yaralandı. Üreticilerimizin bir yıl boyunca çektiği emek heba oldu. Kaymakamlığımız, Büyükşehir ve Demre belediyeleri gerekli çalışmaları yapıyor. Vatandaşın yaralarını sarmaya çalışıyoruz" dedi.

Editör: TE Bilisim