Sosyal Güvenlik Kurumu ile Avrupa Birliği ortaklaşa finanse edilen bir projeye göre çalışan annelerin istihdamının desteklenmesine yönelik olarak aylık 1.510 TL ödeme gerçekleştirilecek.

AÇSH Bakanlığı İŞKUR tartafından yapılan açıklama ile projenin detayları belli oldu. Avrupa Birliği projesinin kapsamına göre annelerin iş hayatındaki katkılarının arttırılması, iş ve yaşam dengesinin sağlanması çalışan kişilerin çocuklarının sosyal güvencesi olan bakıcılar tarafından yapılması bazı proje hedefleri arasında sıralamıştır. Bu kapsamda toplamda 192. 3 milyon liralık destek sağlanarak, bakıcı ve çalışma durumunda olan annelere teşvik sağlanıyor.

HANGİ İLLERDE ÖDEME YAPILACAK? 

BAŞVURU ŞARTLARI; Proje şu anda üç büyük şehir olan İzmir, İstanbul ve Ankara İllerinde başvuru yapabilecek. Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi olarak isimlendirilen destekler için başvuru şartları da şu şekilde ifade ediliyor. Adayların 0 ile 2 yaş arasında bebek sahibi olmaları sosyal güvence bakımından 4A SSK lı olmaları gerekmektedir. Mali destekten faydalanacak olan birinci grupta anneler, ikinci grupta ise bakıcılar için sosyal güvenlik kurumunun resmi internet sitesinde yer alan ön kayıtları tamamlamaları gerekmektedir. Bakıcılar için projen ilan edildiği tarihten itibaren 0 ile 36 ay arasında çocuk bakımı için Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim sertifikalarına başarıyla tamamlamak gerekmektedir. Eğitimde sertifikaları Eğitim Bakanlığı'na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinin ya da Belediye Halk Eğitim Merkezinden gerçekleştirilecektir.

NE KADAR SÜRE ÖDEME YAPILACAK?

Ödemeler çocuğun 36 aylık olana Kadar 32 ay boyunca devam edecektir. Çalışan anneler iş arama sürecinde bu desteğe başvuru yapabilirler. Her anne için sadece bir çocuk için başı hakkı bulunuyor. Bunun yanında çocuğunuzun bakımını üstlenen bakıcının evinde de bakım olması halinde de başvuru yapılabilecek.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim