Çok sayıda devlet desteği vatandaşlara yönelik olarak uygulanıyor. Bu destekler, İŞKUR tarafından sağlandığı gibi doğrudan devlet tarafından sağlanan desteklerle gündeme geliyor. Zaman zaman yaptığımız haberlerde işveren ve çalışanlara yönelik desteklere yer vermeye çalışıyoruz. Bu haberimizde annelere sağlanan desteklere değineceğiz. Annelerin alabileceği destekler, toplam 1750 TL' ye varan desteklerin başvuru şartlarına, taşınması gereken diğer niteliklere, hak kayıplarının yaşanmaması için dikkat edilmesi gerekenler ve diğer noktalara yönelik önemli bilgilendirmelere açıklık kazandırmaya çalışacağız. Bu bağlamda annelerin toplamları 1750 TL' yi bulan desteklerine ve bunların detaylarına değinelim...

Emzirme desteği

Çocuklu annelerin ilk çocuklarında 300 TL, ikinci çocuklarında 400 TL üçüncü ve daha fazla çocuğu için ise 600 TL ödeme gerçekleştiriliyor.

Süt parası desteği

Çocuğu olan annelere 133 TL süt parası olarak ifade edilen bir ödeme gerçekleştiriliyor.

İş görememezlik ödeneği

Devlet tarafından belirli şartları taşıyan ve çalışan annelere, brüt maaş üzerinden belirli hesaplarla yapılan ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu ödemeler maaşlar ve iş görme süreleriyle alakalı olarak değişiklik gösteriyor.

Yarı zamanlı çalışma imkanı

Çocuklu annelerin belirli süreler boyunca yarı zamanlı olarak çalışmasına olanak tanınıyor. Bu imkan dahilinde yarı zamanlı çalışan annenin maaşının 940 TL' ye kadar varan bir kısımdaki maaşını devlet ödüyor. Böylelikle anneler yarı zamanlı çalışarak tam maaş alma imkanına sahip olabiliyorlar. Tüm bu destekler hakkında başvuru ve diğer detaylara Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla erişim sağlanabilmektedir.