Aile ve Çalışma Bakanı Z. Zümrüt Selçuk yaptığı açıklamada annnelere önemli bir müjdeli haber geldi. Buna göre annelere herhangi bir gelir kıstası olmadan doğum yardımı ödemesi yapılacak. Öncelikle bunun için doğum yapanların başvuru yapmaları gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda başlatılan uygulama için her yıl 10 binlerce anneye ödemeler yapıldı. Kime ne kadar ödeme yapılacak ve başvru nasıl yapılacak? Bakan Selçk 25 Eylül 2020 tarihi itibari ile ödemelerin başlayacağını müjdeledi. 

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

36.7 milyon tl ödemeler için toplamda 83 milyon anneye ödeme gerçekleştirilecek. Doğum yardımında ilk bebeğe 300 Tl ikinci bebek için 400 tl ve 3. bebek ile daha fazlası için br kereye mahsus olarak 600 Tl ödeme yapılacak. Eylül doğum yardımı ödemesi bugünden itibaren ödenmeye başlanacak. 

2 YIL SÜRECEK 150 TL ÖDEME;

İlk kez 2019 yılında başlatılan uygulama olan ikiz bebek ile üçüz bebeği olanlar için çocuk başında aylık oalrak 150 tl ödeme yapılacak. Bu ödeme 2 yıl boyunca devam edecek. Doğum yardımı ödemesi için de başvuru yapılması gerekiyor. Başvurular nasıl yapılacak. İkamet ettiğiniz Sosyal Güvenlik Kurumu İl yada İlçe Müdürlüğüne giderek başvuru formunu doldurmanız ve imzalamanız ekinde çocuğunuza kendinize dari istenilen belgeleri eklemeniz yeterli olacaktır. Ödemeler PTT aracılığı ile ödenmektedir. 

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim