Türkiye 11 Mart tarihinden beri corona salgını ile mücadele etmekte olup maddi imkanı el vermeyen vatandaşlara devlet yardım yapmaya devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milli dayanışma kampanyası, biz bize yeteriz kampanyasını başlattı. Bu kampanyanın başlamasından sonra Valilikler tarafından izin almadığı öğrenilen Ankara Büyükşehir Belediyesi yardım kampanyası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi yardım kampanyaları için açılan banka hesaplarına bloke konulduğu belirtildi.

VALİLİKLERDEN İZİN ALMALI

İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna duyurulan bilgide yardım toplanabilmesi için İl Valiliğinden izin alınması gerektiği belirtilerek Ankara Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yardım için açtığı banka hesaplarına bankalar tarafından bloke konuldu ve İl Valiliklerden onay alınana kadar blokeler kaldırılmayacak belediyeler ise bu bankalara gönderilen paraları çekemeyecek, aktaramayacak, kullanamayacaktır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi avukatlarının İl Valiliklerine müracaat ettiği ve konu hakkında görüşmelerin halen devam ettiği ancak valilikler tarafından bağış toplanması için izin verilip verilmeyeceği bilinmemektedir. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı milli dayanışma kampanyası, biz bize yeteriz kampanyalarının ardından Valiliklerin belediyelere bağış toplaması için izin vermesi ihtimalinin düşük olduğu kampanyalar için bireyleri devletin yaptığı bağış kampanyalarına yönlendirmesini talep edeceği ön görülmektedir.

Editör: TE Bilisim