Son dönemlerde hammadde fiyatlarının yüzde 60 civarında arttığı gerekçesi ile pek çok kentte Fırıncılar tarafından fiyatların tekrar ele alınması gündeme gelmişti. Ocak ayında Ankara Fırıncılar Odası tarafından alınan zam kararı Valilik tarafından onaylanması 9 aylık sürünin ardından geçtiğimiz günlerde yeni açıklama daha geldi. 200 Gr. ekmek fiyatı 1.25'ten 1.5'ye çıkartıldığı açıklandı.

İSTANBUL HALK EKMEKTEN AÇIKLAMA;

Başkent Ankara'nın ardından İstanbul'da ekmek zammı var mı merak edilen konular arasında yer alıyordu. İlk açıklama İstanbul Halk Ekmek tarafından açıklandı. Açıklamada daha önce 75 kuruş olarak satılan ekmeğin yeni fiyatı 1 Tl olarak belirlendi. Tam buğday ekmeği ise daha önceki 3.40 Tl'den satışa sunuluyordu. Yeni rakamlara göre 5 Tl olarak satışta olacak.

Son olarak İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin Ocak ayında ekmeğe yüzde 20 zam istemişti. Ardından yapılan görüşmelerde İstanbul Ticaret Odası, Tarım İl müdürlüğü, İstanbul Fırıncılar Odası ile bir araya geldiler. Fırıncılar Odası dosya hazırladıklarını ve yetkililere zam talebini ilettiklerini aktardı. Gerekçede susam fiyatlarının artması ve mayaya yüzde 50 oranında zam gelmesi sgk maliyetlerindeki artışlar gösterildi. Henüz fırınlarda ve marketlerde ekmek zammı yapılmadı. Bu konuda gelişmeler olduğunda aktaracağız.

ANKARA HALK EKMEKTE FİYATLAR;

Ankara Büyükşehir Belediyesinde 250 Gr olarak satışa sunulan normal ekmek 1 Tl'den satılıyor. Kepekli ekmek ise 1.15 Tl'den, roll tuzsuz 0.40 kuruştan, tam buğday köy ekmeği ise 1.40 kuruştan satışta. Fındıklı ekmek 2li 1.25'ten satışa sunuluyor.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim