Ankara'da ilçeler, mahalleler ve bölgeler arası taşımacılık yapmakta olan EGO otobüsleri, metro, Ankaray, OTA ve ÖHO araçlarına 2017 yılında zam gelip gelmeyeceği merak ile beklenen konular arasında yer almaktaydı. Ankara Büyükşehir Belediyesinden konu hakkında açıklama yapılması ve toplu taşıma aralarına zam gelip gelmeyeceği tartışmaları sürerken sonunda beklenen bilgi geldi. Buna göre Ankara'da toplu taşıma araçlarına zam geldi. Peki zamlı tarife ne zaman uygulanacak? Yeni zamlı tarife ile toplu taşıma araçlarının fiyatları ne kadar olacak?

Zam Oranları

Yapılan açıklama ile EGO otobüsleri, metro, Ankaray için tam kart binişleri 2 lira 50 kuruş olacakken aktarmalar yani transferler 1 liraya çıkartıldı. Öğrencilerin ve öğretmenlerin kullanmış olduğu indirimli kart sahipleri yine aktarmalarını ücretsiz olarak yapacakken binişleri bir lira 75 kuruş üzerinden yapacak.

Özel halk otobüslerine tam binişler 2 lira 75 kuruşa yükseltilirken indirimli binişler bir lira 75 kuruş olacak. Kısa mesafe dolmuş binişleri 2 lira 75 kuruşken uzun mesafe dolmuş yolculuğu için yolcular 3 lira 15 kuruş ödeme yapacak. Ankara'nın farklı lokasyonlarından kalkıp Esonboğa havalimanına giden özel araçlar ise 11 liraya yükseltilmiş durumda. Yine Yenimahalle ile Şentepe arasında ücretsiz olarak hizmet vermekte olan teleferik hattının da 1 liraya çıkacağı öğrenildi. Yeni tariflerin 15 Ocak 2017 tarihi ile yürürlüğe gireceği belirtildi.
Editör: TE Bilisim