Pozitif seyrini geçen haftalarda koruyan gram altında, önceki gün kapanış durumlarına bakıldığında 0,51 artış yaşandığı görülüyor. Bu artış oranında rakam ise 233,6 lira olarak aktarılıyor. Yeni haftada da yükselişle devam eden gram altın saat 09.50 itibariyle önceki kapanışına göre değer kazancı sağladı. 0,6 oranındaki değer kazancıyla 235 liradan satışta yer aldı.

ÇEYREK ALTIN VE CUMHURİYET ALTIN NE KADAR?

Altının adeta kalbi olan Kapalıçarşı' da şuan itibariyle çeyrek altının satış fiyatı 386 lira, Cumhuriyet altını ise 1575 liradan satıştadır. Bu rakamlar ışığında altının ons fiyatında geçen hafta yatay seyrin ardından açılışta Asya piyasalarının yükseliş eğilimi hakimiyetini sürdürüyor. Ons altında şu sıralarda önceki kapanış üzerinden değerlendirmeler yapıldığında yüzde 0,5 oranında artış ve bu artış üzerinden 1298 dolar bazında işlem görmektedir.

ABD- ÇİN ARASINDAKİ GELİŞMELER ALTIN SEYRİ İÇİN ÖNEMLİ ETKİLER YARATABİLİR

Anadolu Ajansı Finans Analisti İslam Memiş, ABD-Çin arasında gerçekleştirilen ticaret müzakerelerinin olumlu geçtiği yönündeki açıklamalarla, geçen haftalarda altın fiyatlarına baskı uyguladığını belirtiyor. Yapılan bu analizlerde, piyasalarının yönünün bu hafta itibariyle bahsi geçen gelişmeler doğrultusunda netlik kazanacağı ve piyasayı etkileyen gelişmelerin belirleyici olabileceğini aktarıyor.

BERAT ALBAYRAK' IN YENİ EKONOMİ PAKETİ AÇIKLAMALARI DA ÖNEM ARZ EDİYOR

10 Nisan Çarşamba Günü Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından basın toplantısında kamuoyuna açıklanacak yeni ekonomi reform paketinin piyasalarda etki edecek bazı süreçlere de netlik kazandırması bekleniyor. Altın, dolar, bankacılık ve borsa kanallarındaki süreçlerin eğiliminin bu açıklamalardan da etkileneceği ifade ediliyor.

Editör: TE Bilisim