Geçtiğimiz yılda bu yana hızlı artışını sürdüren altın ise her gün rekor kırmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından da yapılan açıklamalarda da altındaki bu hızlı artışın bir süre daha devam edeceğine dikkat çekilmişti. Bu noktada 18 Mayıs 2020 itibari ile ise birçok kişi ve yatırımcı gram altının ve çeyrek altının ne kadar olduğunu merak ediyor. Altına yatırım yapmak isteyenler için ise bu sabah itibari ile gram altın 389 TL’den işlem görürken çeyrek altın fiyatları ise 629 liradan işlem görüyor. Geçtiğimiz günlerde en yüksek birim fiyatını gören altın için uzmanlar neler diyor, işte detaylar.

18 Mayıs Altın Fiyatları

18 Mayıs 2020 sabahı itibari ile Gram Altın Alış Fiyatı: 389 TL / Satış Fiyatı: 389 TL, 22 Ayar Bilezik Gram Fiyatı Alış Fiyatı: 351 TL / Satış Fiyatı: 354 TL, Çeyrek Altın Alış Fiyatı: 629 TL / Satış Fiyatı: 639 TL, Yarım Altın Alış Fiyatı:1.258 TL / Satış Fiyatı:1.279 TL, Tam (Cumhuriyet) Altın Alış Fiyatı: 2.506 TL / Satış Fiyatı: 2.550 TL olarak işlem görmeye başladı.

En Çok Getiri Külçe Altında

Özellikle artan altın fiyatları sonrasında birçok kişi altına yatırım yapmayı düşünürken en çok getir ise külçe altında geliyor. TÜİK tarafından açıklanan raporda Külçe altın, üç aylık değerlendirmede; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,33, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 22,36 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olduğu ifade edildi.

Uzmanlar Yükselişe Ne Diyor?

Altın analistleri ise bu yükselişe ilişkin olarak analistler korona virüs salgınının ekonomiye etkilerini azaltmak amacı ile dünya genelinde merkez bankalarınca atılan adımların altının ons fiyatını yukarı yönlü desteklediğini söyledi ve bu yükselişin de bir süre devam edebileceğine dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim