Geçtiğimiz günler itibariyle tüm haber sitelerine konu olan ve Almanya' ya işçi göndereceğini aktaran şirkete yönelik bir garip süreç yaşanmaya devam ediyor. Şirket tarafından en az 2 bin euro maaş ile Almanyaya işçi gönderileceği ve burada Türk vatandaşların çalıştırılacağı, 18 ay boyunca vatandaşların şirket tarafından dil eğitimi ve yol masrafları gibi masrafların karşılanarak çalıştırılacağı bilgileri aktarılmıştı. Çok sayıda haber sitesinde yer alan ve tesisatçı, kaynakçı, hemşireve işçi gibi çeşitli statülerde çalıştırılmak üzere başvuruların değerlendirme sürecinin ardından kişilere gerekli dönüşlerin sağlanacağı yönündeki haberin ardından, şirketin başvuru formu gündeme gelmiş ve kendi websitesi üzerinden bu başvuruları aldığı ortaya çıkmıştı.

İŞKUR AÇIKLAMASI

Basın organlarında İŞKUR üzerinden alım yapacağı yönünde açıklamaları bulunan şirketin bu yönde bir çalışmasının olmadığını açıklayan İŞKUR, yurtdışında işçi çalıştırmak konusunda gerekli prosedürlerin karşılanıp, başvuruların yapılması gerektiğine değinmiş ve şirketin henüz böyle bir girişiminin bulunmadığını vurgulamıştı.

KONSOLOSLUK AÇIKLAMASI

Almanya' ya gönderilecek işçiler konusunda OBM Türkiye isimli bir şirketin, resmi makamlar noktasında herhangi bir çalışması, hakkı ya da başvurusu bulunmadığına dikkat çekilmiş, konsolosluk tarafından yapılan açıklamada, Almanya' da işçi çalıştırabilmek için gerekli şartların sağlanmasının gerekli olduğu aktarılmıştı. Bu açıklamaların ardından şirketin de resmi web sitesinin kapalı olduğu ve teknik sorunlar ortaya çıktığı anlaşılmıştı.

ŞİRKET AÇIKLAMA YAPTI İDDİALARI

Sosyal medya platformlarında ve bazı haber sitelerinde, iki resmi makamın açıklamalarının ardından şirketin de açıklama yaptığı, yaklaşık 400 bin başvuru aldığı ve teknik sorunlar nedeniyle başvuru ekranının şuanda kapalı olduğu yönünde  ifadelere yer verildi. Bizler isinolsa.com olarak konuyu araştırmaya, şirketin açıklamalarına ulaşmaya çalışıyoruz ancak şuan itibariyle bir açıklamaya ulaşabilmiş değiliz. Almanya' ya işçi göndereceği yönünde açıklamaları bulunan şirketin, online olarak başvuruları toplaması ve başvuru ekranının kapatılması konusundaki soru işaretleri, tereddütlerin artmasına neden olmuştur. Yeni bilgilere ulaştığımızda mobil uygulamalarımız üzerinden sizlere aktarmaya çalışacağız.

iOS uygulamamız için: Tıklayınız

Android uygulamamız için: Tıklayınız

Editör: TE Bilisim