Geçtiğimiz aylar itibariyle, OBM Türkiye isimli bir şirket tarafından yapılan açıklamada, Almanya' ya götürülerek, şirket bünyesinde çalıştırılmak üzere işçi personel alımları yapılacağı ifade edilmişti. Yapılan açıklamalarda, şirket bünyesinde görev alacak kişilere yönelik istenecek belgeler, gerekli şartlar, kadrolar gibi detaylara yer verilmişti. Bu açıklamalara göre şirketin, kaynakçı, sıhhi tesisatçı, teknikerler, mühendisler ve hemşireler gibi kadrolar üzerinden personel alımları gerçekleştireceği kamuoyuna duyurulmuştu.

Almanya işçi alımı süreci için masrafları şirket karşılıyor

Şirket yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, masrafların şirket tarafından karşılanacağı, burada eğitim ve barınma masraflarıyla alakalı vatandaşların cebinden bir giderin yaşanmayacağına değinildi. Ayrıca şirket tarafından yapılan diğer bir açıklamada da başvuru işlemleri için kimseden para talep edilmediği aktarıldı. Bu alımlara başvuru yapabilmek için kimseye para kaptırmamaları, dikkatli olmaları gerektiğine vurgu yapıldı.

Başvurular ne zaman yapılacak, ilan tarihleri neler?

Yapılan açıklamalarda başvuruların Ocak ayının 1.haftasından itibaren şekil alacağı yönünde ifadelere yer verilmişti. Zaten şirket tarafından da yapılan daha sonraki açıklamalarda, alımı yapılacak olan yaklaşık 5-10 bin kişi personel kadrosundan istenebilecek belgelere değinilmişti. Şuan için yoğun ilgisi kesilmeyen Almanya' ya götürülmek üzere çalıştırılacak işçi alımı süreci için yeni bir gelişme bulunmuyor. Yaşanan gelişmelerden anlık olarak isinolsa.com mobil uygulamalarımız aracılığıyla sizleri haberdar ediyor olacağız.

iOS> Tıklayınız

Android> Tıklayınız

Instagram' da ilanları takip etmek için tıklayınız.

Editör: TE Bilisim