Almanya' ya 10 bin işçi alımı yapılacağı yönünde açıklamalarla gündeme yansıyan OBM Türkiye isimli şirket, web adresi üzerinden başvuruları toplamış ve adayların Almanya' ya gitmek isteyen kişilerin bilgilerini alıp, başvuru formunu kapatmıştı. Almanya' ya belirli pozisyonlarda işçi olarak çalıştırılmak üzere gönderilecek kişilerin ön başvuru taleplerini toplayan şirket tarafından yapılan açıklamalarda, 10 bin işçi alım sürecinin ardından yeni bir işçi alımı daha yapacağını ve Almanya' da bu kişilerin çalıştırılacağına değinmişti. Almanya 10 bin işçi alımı için web adresinden toplanan başvurular, yoğun talep nedeniyle kapatılmıştı. Şirket tarafından yapılan açıklamada ilk başvuru formu üzerinden 400 bin kişinin başvuru yaptığına değinmişti.

İŞKUR ve Konsolosluk açıklamaları

İŞKUR ve Konsolosluk tarafından yapılan açıklamalarda almanya işçi alımı başvuru süreci için şirketin resmi bir girişiminin bulunmadığına, yurt dışında işçi çalıştırılabilmesi için bazı şartların taşınması gerektiğine yer verilmişti. Almanya 10 bin işçi alımı için aşılması gereken bazı prosedürler olduğuna da vurgu yapılarak, şirketin yurt dışında işçi çalıştırabilmesi için bu prosedürleri karşılaması gerektiğine değinilmişti. Şirket tarafından bu sürecinden ardından bir açıklama daha yapılarak, şirketin uzunca sürelerdir faaliyette olduğu, işçi alımları için ön başvuruların toplandığı ve prosedürlerin hazırlanarak, gerekli resmi izinler alındıktan sonra yurt dışında işçi çalıştırılacağına, kendilerinin özel sektörde hizmet veren bir işletme olduğuna değinilmişti. Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, 10 bin işçi alım sürecinin ardından 10 bin işçi alımı daha yapılacağı aktarılmıştı.

OBM Almanya İş Başvuru Formu

OBM Almanya işçi alımı için başvurular şirketin resmi web adresi üzerinden yapılıyordu. Yoğun talep nedeniyle başvuruları kapatan şirketin, şuan itibariyle talepleri karşılayabilmek adına websitesinin altyapısını değiştirdiğini aktaran bir mesaj ile ziyaretçiyi karşılıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeni bir 10 bin işçi alım ilanı daha yayımlaması bekleniyor...

Editör: TE Bilisim