Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul’da doğalgaz fiyatlarında yüzde 10 oranında indirim yapılacağını açıkladı. Binali Yıldırım, Gazeteci Fatih Altaylı’nın sorularını özel bir televizyon kanalında yanıtladı. Yıldırım, elektrik, su ve doğalgaz faturalarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Su faturalarında getirilecek yeni sistemle yüzde 11’e ulaşan indirim yapılabileceğini söyleyen Yıldırım, "Su şimdi metreküp olarak kademeli veriliyor. Diyelim ki 10 metreküpe kadar 4.53 TL, 10.26 metreküpte 6.71 TL alınıyor. Burada sistem değişikliğine gideceğiz. Gelirlerde bir değişiklik olmadan metreküp bazından kişi bazına geçeceğiz. Bunu yaptığımızda daha fazla nüfusu olan ailelerin faturası düşmüş olacak. Ortalama 4 kişinin yaşadığı bir hanenin faturası yüzde 6 düşecek. Bu da 690 bin kişiye tekabül ediyor. 5 kişilik ailenin faturası yüzde 9, 6 kişilik ailenin de yüzde 11 ucuzlayacak" dedi. 

DOĞALGAZ İNDİRİM MÜJDESİ

Binali Yıldırım, su da olduğu gibi doğalgazda da yüzde 10 kadar indirime gidilebileceğini söyleyerek ‘İlk yaptığımız hesaplara göre doğalgazda da yüzde 10 indirim yapılabilir. İGDAŞ'ın öyle bir marjı var" ifadesini kullandı.

ELEKTRİK FATURASI 2 LİRA İSE 1 LİRASI LÜZUMSUZ MALİYET

Binali Yıldırım, İstanbul’a belediye başkanı seçilirse elektrik faturalarıyla da ilgileneceğini söyledi. Konuyla alakalı olarak Yıldırım, elektrik dağıtım şirketlerini özelleştirdik doğru olanı yaptık fakat mekanizmada sorunlar var diyerek toplam elektrik faturası 2 lira ise 1 lirası lüzumsuz maliyet olarak eleştiride bulundu. Bununla birlikte İstanbul Belediyesi’nin yetkisinde olmadığını fakat İstanbul’da yaşayanların bu durumdan rahatsız olduğunu ve konuyla ilgileneceğini duyurdu.

Editör: TE Bilisim