Türkiye 11 Mart tarihinden bu yana corona salgını ile mücadele etmeye devam etmekte olup Sağlık Bakanlığı bir çok önlem almaya başladı. Şu anda corona salgını hızı artarak devam ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan duyuru ile corona sebebi ile 2 milyar liralık ödeneğin ayrıldığı ve maddi olanakları iyi olmayan ailelere verileceği belirtildi. Peki corona yardımı nasıl alınır, ailelere verilecek olan 1000 TL'lik corona yardımı başvurusu nereye ve nasıl yapılır?

SYDV'ler Önü Doldu Taştı

Corona yardımı kapsamında ailelere 1000 TL'lik ödeme yapılacak açıklamasından sonra bir çok hane SYDV'lere koştu ve önlerinde izdihamlar yaşandı fakat bu şekilde başvurular yapılmadığı için SYDV'lere koşanlar elleri boş döndü. Peki nereye ve nasıl başvuru yapmak gerekiyor?

Nasıl ve Nereye Başvurulmalı?

Corona yardımı kapsamında 1000 TL'lik ödeme yapılıyor ancak bu ödemeyi almak için bir yere başvurmanıza gerek olmamakta olup sosyal yardım almak istiyorum şeklinde müracaat etmeniz gerekiyor. 1000 TL'lik corona yardımı hali hazırda devlet tarafından sosyal yardım almakta olan ailelere verilen bir ödemedir. Eğer sizlerde sosyal yardıma başvurursanız 1000 TL'lik corona yardımını alabileceğiniz gibi yine sosyal yardım alıyorsanız hiçbir yere başvurmadan 1000 TL'lik corona yardımını yine alabileceksiniz.

Editör: TE Bilisim