Ülkemizde milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisi bulunmakta olup yine milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar EYT mağdurları bulunmaktadır. Her fırsatta sorunlarını dile getirmeye çalışmakta olan EYT'liler sigorta sürelerini doldurduklarını, prim sürelerini doldurduklarını fakat yaş sürelerini dolduramadıklarından dolayı emekli olamadıklarını emekli olabilmek için üçlü sistemin tamamını yerine getirilmesini beklediklerini açıklayarak yaş sınırının kaldırılıp kendilerinin de emekli edilmesini istemektedir. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk EYT tarafından bu konu hakkında önemli bir açıklama yapıldı.

EYT'lilerin Ortalama Yaşı 48 Olarak Açıklandı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk EYT tarafından yapılan açıklama da emekli olabilmek için yaş süresi, sigorta süresi ve prim süresi gibi üç paremetrenin yerine getirilmesi gerektiği belirtilerek EYT'lilerin ortalama 48 yaşında olduğu ve dünyanın hiçbir ülkesinde 48 yaşının yaşlı olmadığına dikkat çekildi.

EYT'liler 65'i Beklemiyor

Her sene yaş, sigorta ve prim süresini dolduranların emekli edildiğini duyuran Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk EYT bu kişilerin genel olarak 52 ile 53 yaş aralığında emekli olduğunu belirterek EYT'lilerin emekli olmak için 65 yaşını beklemediğini 65 yaş emekliliğin ortalama 2048 yılını bulacağını belirtti. Şu anda ülkemizde EYT'li sayısının ise 5 milyondan fazla olduğu belirtilirken emeklilik reformu konusunda bir çalışma yürüttüklerini açıklandı fakat konu hakkında nasıl bir işlem yapıldığına yönelik detaylar verilmedi.

Editör: TE Bilisim