Türkiye bilindiği üzere Mart ayından beri korona virüsü kapsamında maddi zorluk yaşayan aileler için mücadeleye girdi ve Aile Bakanlığı aracılığı ile ekonomik zorluk yaşayanlara 1.000 TL'lik sosyal yardım ödemeleri yapılmaya başlandı. Buna göre faz 1 ile faz 2 ödemeleri tamamlanırken faz 3 başvuruları ve ödemeleri de başladı. İlgili konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından resmi duyuru geldi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından neler söylendi?

FAZ 3 BAŞVURULARI BAŞLADI

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Bütün bunların haricinde kayıt dışına erişemez, bize esnaflarımız erişemez, Faz-1, Faz-2’de bütünleşik sistemde olanlarımız dışındakiler erişemezler diye e-devletten bir sistem açtık Faz-3 altında ve orada herhangi bir siyasi mülahaza, herhangi bir şey gözetmeksiniz herkese başvuruya açtık. İstediğimiz sadece bir TC numarasıyla beraber başvurdular. Başvurular alındıktan sonra biz bunu kriterler çerçevesinde -kriterlerimizi de aşikâr ettik, hiçbir zaman saklamadık- gayet şeffaf bir şekilde evde memur olması, evde işçi olması yani sigortalı olup olmamasına baktıktan sonra bizim merkezî filtremizden geçen bütün başvuruları 1.003 tane sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızın ekranlarına düşürdük. Dolayısıyla bütün başvurular da merkezî anlamda ola ki herkese ulaşamayız, merkezden kontrol edemeyiz diye aynı zamanda bizim filtrelimizden geçtikten sonra vakıflarımızın ekranlarına düştü."  resmi açıklamasını yaptı. Peki başvurular nasıl yapılacak?

Nasıl Başvuru Yapılır?

Faz-3 yardım başvuruları https://www.turkiye.gov.tr/acshb-pandemi-sosyal-destek-on-basvurusu linki üzerinden yapılmaktadır. Pandemi ödemeleri, 1.000 TL nakdi yardım alma hakkında detaylı bilgi mobil uygulamamızda sunuldu, lütfen indirerek inceleyiniz.

İşin Olsa Android Uygulamasını Buradan

İşin Olsa İOS uygulamasını Buradan