Ağustos ayı sosyal yardım ödemeleri başlıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bugün önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarında ihtiyaç sahibi vatandaşlara ödenen öksüz ve yetim yardım ödemeleri, muhtaç asker ve aile çocuklarına ödemeler, kronik rahatsızlığı olanlara, eşi vefat eden kadınlar için yaklaşık 24.000 Aile Sosyal destek ödemesi yapılacak.

Geçtiğimiz aylarda muhtaç asker ailelerine yapılan ödemeler 400 TL arttırılarak 800 TL ödenmeye başlandı. 24000 aileye muhtaç er ve erbaş ödemesi yapılacak. Asker çocuklarına yapılan ödemeler ise daha önce ödenen miktarı 50 TL artış gerçekleştirecek 150 TL ödeme yapılacak. Bu ay 1200 kişiye 184 bin tl ödeme yapılacak. Öksüz ve yetimler için ihtiyaç sahiplerine yapılacak ödemeler 18 yaş altı için 150 TL ödenecek bu ödemenin 39 bin vatandaş yararlanacak. Kronik rahatsızlığı olanlara ilişkin 2 bini geçen vatandaşa 25 Ağustos tarihinde gerçekleştirilecek. Asker çocukları muhtaç aile yardımı eşi vefat eden kadınlara ödemeler ise 24 Ağustos 2020 tarihinde hesaplar ödemeye başlanacak.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ AÇIKLAMASI;

İŞKUR'dan kısa çalışma ödemesi ile ilgili de bir açıklama geldi. Yapılan duyuruda işverenler kısa çalışma ödemesinin sonlandırılması ve sürenin kısaltılmasına ilişkin yeni başvuru yapabilecekleri ifade edildi. 4447 sayılı kanunun ikinci maddesine göre verilen kısa çalışma ödeneği hükümlerine göre herhangi bir azaltma başvurusu ya da işyerlerinin faaliyetlerine başlamasının karar verilmesi halinde İşkur İl müdürlükleri hizmet merkezine başvuru yapılması gerektiği duyuruldu.

İŞİN OLSA

Editör: TE Bilisim